Jump to content

[Conduita Jucatori] Antisocial Roleplay


Recommended Posts

 

Acesta este un ghid de conduita a tuturor persoanelor ce joaca pe serverul nostru, fiind anumite lucruri ce trebuie respectate ca fiecare dintre jucatori sa se simta bine alaturi de noi si sa aiba absolut toti scopuri egale si sanse egale. Nerespectarea acestui document poate de duce la sanctiuni din partea echipei administrative fara o avertizare prealabila.


 

Conduita caracterelor:

 • Cand un personaj nou intra in tara AntiSocial, acesta nu cunoaste absolut nimic din oras in materie de locatii si trebuie sa le deprinda cu ajutorul celorlalti cetateni. Nu acceptam situatii in care intrati pe un caracter nou si mergeti sa faceti arme, stiind exact cum se fac si unde se fac (fiind un exemplu direct). Mai exact, in momentul in care ajungeti in oras, chemati un taxi, luati o bicicleta si incercati sa intrebati persoanele diverse lucruri, spre exemplu: “De unde imi iau un job?” “Buletinul unde se face?” etc.
 • In momentul in care intrati intr-o interactiune cu un alt jucator, trebuie sa fiti civilizati, sa va comportati ca oamenii, nu ca si animalele. Injuraturile duse la extrem vor fi sanctionate drastic de echipa daca acestea intrec linia de confort a celorlalti jucatori implicati. Daca sunteti nervosi, luati o pauza de tigara si reveniti mai apoi. Interactiunea intre doi sau mai multi jucatori nu se va face doar prin injuraturi. Trebuie sa intelegem ca fiecare jucator vrea sa se distreze, nu sa fie injurat. Toata lumea poate suporta cateva injuraturi, dar cand se exagereaza, treaba devine grava. Puneti-va in ipostaza lui si vedeti cum v-ati simti sa digerati toate injuraturile.
 • Caracterul vostru, imaginea voastra. In momentul in care va faceti un caracter, ganditi-va la faptul ca acel caracter porneste de undeva si ajunge undeva. Nici un caracter nu porneste mafiot sau politist, ci isi incepe viata in oras si isi face cunostinte in acel oras. 
 • Imbracamintea caracterului vostru este o imbracaminte reprezentativa. Customizati-va caracterul exact cum doriti sa arate acesta, nu in batjocura.
 • Cand va vin prieteni in oras, va intalniti cu ei la aeroport si ii invatati incetisor cum stau treburile, nu il bagati direct in jaf sau actiuni ilegale. Aceste lucruri vor fi sanctionate.
 • Comportamentul fata de alti jucatori ce nu v-au facut nimic, trebuie sa fie exemplar. Orice forma de comportament jignitor, rasial, sexual sau deranjant va fi sanctionat de echipa serverului. Nu jigniti jucatorii pentru rasa, sexul, culoarea sau numele acestora (OOC), deoarece aceste lucruri vor fi sanctionate. Nu acceptam misogini sau persoane ce jignesc anumite persoane doar de dragul de a le face sa se simta prost. Sunteti aici sa va distrati, nu sa va jigniti.

 

Viata caracterului si respectarea acesteia:

 • In momentul in care intrati in oras, incepeti o viata. Trebuie sa va respectati viata si sa tineti la viata acelui caracter exact ca si in viata reala. Deciziile luate pot conduce la moartea permanenta a caracterului daca acea gresela este grava. Luati in considerare faptele ce le faceti in functie de ce trecut aveti.
 • Jefuirea si prinderea repetitiva ar trebui sa va aduca la cunostinta oprirea din anumite situatii (Daca am dat un jaf, am fost prins si arestat 12 luni, e un an din viata mea, nu 12 minute.) Dupa un astfel de incident, in mod normal ne retragem din acele roleplay-uri si incercam ceva diferit pana se linistesc apele nu? Nu mai dam inca un jaf sa primim 24 de luni ca sa mai pierdem 2 ani din viata noastra.
 • Condusul intr-un mod non-roleplay nu este acceptat. Intelegem ca unii din voi va grabiti si stati foarte prost cu rabdarea, intelegem si faptul ca nu rulam toate accidentele si tot ce se petrece pentru ca totusi este un joc, dar asta nu inseamna ca mergeti prin oras cu 300km/h, faceti accident si chemati mecanicul in loc de ambulanta sau va continuati deplasarea, pentru ca un astfel de incident nu este posibil. Aveti bunul simt sa chemati un medic sa va analizeze daca sunteti ok si nu aveti nevoie de un tratament. Tot la aceasta regula, se adauga si in timpul urmaririlor saritul peste munti, de pe poduri inalte in viteza, etc. Masina voastra nu poate suporta astfel de daune si cu siguranta nici caracterul vostru. De asemenea asigurati-va ca oferiti o sansa tuturor cand conduceti.
 • Orice amenintare cu arma trebuie respectata si jucata pana in capat. Refuzul unui roleplay in care sunteti amenintati cu arma va duce automat la sanctiunea voastra pentru motivul de “NoFear”. Daca cineva vrea sa va ia ostatic la jaf, nu va bateti joc de el, jucati jocul acestuia, mergeti ca ostatic si dupa sunteti liber sa plecati. 
 • Caracterul vostru ar trebui sa aiba o tinuta originala ce il reprezinta, nu un copy-paste a tuturor membrilor dintr-o gasca. In cazul in care decideti sa fiti toti imbracati la fel, decideti intr-un mod direct sa purtati o tinta pe spatele vostru si sa fiti luati la raspundere din orice punct de vedere.
 • Cand un caracter jefuieste un alt caracter, acesta ar trebui sa aiba interactiune cu el si sa stie ca acea persoana are anumite obiecte de valoare, nu doar de dragul de a jefui pe cineva. Privarea la libertate a persoanelor din oras este strict interzisa si acest lucru se pedepseste extrem de grav in cazul comiterii.
 • Orice infractiune aduce dupa sine o urmarire sau un dosar de tip “MOST WANTED”. In momentul in care comiteti o infractiune, asteptati-va sa fiti trasi la raspundere, iar daca veti continua tot asa, sa va asteptati la pedepse din ce in ce mai mari. Daca nu va respectati libertatea, s-ar putea sa fiti privati pe viata de libertate.


 

Interactiune Politie - EMS - Cetateni:

 • Indiferent de ce se intampla intr-o urmarire sau in timpul unui jaf sau tratament, dupa ce actiunea este finalizata, voi trebuie sa deveniti prieteni si sa treceti cu vederea cele comise. Este datoria politiei de a baga infractorii dupa gratii, a medicilor sa trateze oameni si a civililor sa respecte aceste lucruri.
 • Politia trebuie sa respecte membrii EMS si civilii, EMS trebuie sa respecte politia si cetatenii, cetatenii trebuie sa respecte politia si EMS. E o regula de baza, un cerc al respectului si a intelegerii ca toti sa se simta bine alaturi de voi. Daca nu oferiti respect unui jucator, acesta nu se va simti bine si va renunta in final sa mai joace pe acest server. Tineti un comportament adecvat si respectuos unul cu celalalt, pentru ca pana la urma, tot voi intre voi faceti roleplay.
 • Indatoririle sunt foarte simple: Politia trebuie sa asigure linistea, siguranta, pacea si armonia in oras, indiferent de mijloacele folosite sau mijloacele necesare de a asigura acest lucru. Medicii trebuie sa trateze pacientii si sa se asigure ca acestia sunt sanatosi. NU VA BATETI JOC DE MUNCA LOR. Civilii trebuie sa isi poarte de grija si sa aiba atentie asupra sanatatii si a vietii lor, in caz contrar, cele 2 cadre de mai sus se pot asigura ca acel caracter va disparea daca face aceleasi prostii din nou si din nou fara sa isi pretuiasca viata.

 

Actiunile ilegale si importanta acestora:

 • Actiunile ilegale sunt libere pentru toata lumea, in limita bunului simt. Daca nu faceti parte dintr-o mafie aprobata de “Sindicatul AntiSocial”, nu veti prelua locatii de fabricare sau impachetare a drogurilor, a armelor sau a medicamentelor ilegale. Sindicatul a hotarat detinerea acestor locatii de anumite entitati ilegale care sa aiba grija de aceste locatii. Nerespectarea acestor locatii si atacarea sau ignorarea deciziilor “detinatorilor” de locatii poate fi sanctionata cu expulzarea din oras.
 • Jafurile la magazine, case, banci, trebuie sa fie organizate exceptional. In momentul in care dai un jaf, te gandesti la 2 outcome-uri (Scapi sau esti arestat). In momentul in care faci o ilegalitate de acest gen, ia in considerare ca itemele ce sunt suspectate ca au fost folosite in timpul acelui jaf vor fi confiscate.
 • Dupa un jaf de amploare, daca aveti un elicopter sau o barca pentru evadare, NU le folositi daca politia nu a apelat la acele mijloace de urmarire (Daca politia nu te urmareste cu un elicopter spre exemplu, doar cu masini, nu merge la elicopter doar ca sa scapi, ofera sanse egale). Acelasi lucru se aplica si politiei (Daca dau jaf cu un tampa, nu mergeti cu Mustang/Elicopter la acel jaf, luati masini mai lejere). Cea mai importanta parte e ca lumea sa se distreze si sa se simta bine.
 • In cazul in care sunteti prinsi la un jaf, fiti respectuosi cu politistii, fiti prietenosi, acestia va vor acorda o sentinta mult mai usoara si poate vor fi permisivi la confiscarea itemelor (refuzand sa le confiste). La fel si politia, daca oamenii se predau sau sunt respectuosi, nu ar trebui sa ii ardeti la amenda, luni si iteme confiscate. Totul ar trebui sa fie un respect reciproc.


 

Echipa si Informatii:

 • Echipa serverului AntiSocial are ca scop principal mentinerea ambiantei si a curateniei pe server. Mai exact, sa analizeze cum se misca serverul si sa rezolve problemele minore din server. Cand intra pe server, acestia sunt simpli jucatori ce se bucura de server si in caz ca aveti nevoie de ajutor, sa va sara in ajutor.
 • Cand echipa observa in direct neregularitati, sunt liberi la sanctiuni si rezolvarea directa a problemelor, fara avertizari prealabile. E echipa administrativa sa rezolve problema daca o observa, nu sa faca cereri si reclamatii pe forum daca tot au o functie (Numa’ zic).
 • Daca faceti /report-uri cu “Vreau admin” “Un admin” “Sa vina un admin”, raspunsul echipei va fi mereu “Mesajul dumneavoastra a fost citit si ignorat cu succes”. In momentul in care dati un astfel de report, acestia au dreptul de a ignora acel raport si sa isi vada in continuare de treaba. Daca aveti nevoie de ajutor, adaugati un motiv in report si dati de inteles ca aveti o problema. Exemplu: /report Masina s-a buguit, poate veni cineva sa ma ajute? -- Un astfel de raport va fi mereu preluat si rezolvat, in schimb, cele cu “Vreau admin” ignorate.
 • Echipa poate sanctiona spam-ul in rapoarte, spam-ul pe chat, discutiile aiurea pe chatul OOC, report-urile date la admini in timpul roleplay-ului sau orice alt lucru ce poate dauna jocului in mod direct. Asigurati-va ca respectati ceea ce echipa impune.
 • Echipa administrativa este impartita in 3 subdiviziuni: Management, Staff Team, Trial Staff. Management este gradul ce se ocupa de...management. Acesti baieti se ocupa de ordine, disciplina, coordonare, dezvoltare si cam tot ce tine de server. Acestia nu sunt obligati sa vina special sa va ajute pentru problemele voastre sau sa va ia PM-urile in considerare. Staff Team se ocupa impreuna cu Trial Staff de tot ce tine jucatori, audienta, interpretare, probleme, ajutor, tickete noi, jucatori noi. Mai pe scurt, sunt baietii aia ce va ajuta cand aveti nevoie. Acestia au de asemenea drept deplin in decizie, fie Staff Team, fie Trial Staff. Daca nu va convine o decizie luata, se face o reclamatie sau cerere unban pe forum, nu se cheama un Management.
 • Cu riscul de a ma repeta la fraza de dinainte, echipa nu este obligata sa raspunda la tickete de ajutor. In cazul in care nu stiti cum sa faceti un job, intrati pe telefon - twitter si intrebati acolo si un jucator va va ajuta. Majoritatea informatiilor de pe server si cum faci acele lucruri le aflati de pe server, nu prin intermediul unui membru al echipei, fiind informatii ce trebuie aflate In Character.
 • Echipa AntiSocial nu e nici Taxi, nici ambulanta. E datoria voastra sa va asigurati ca aveti grija de viata voastra sau de felul in care conduceti ca sa nu fie probleme. Daca problema vine de la server (Nu ca ati cazut prin textura si ati ramas fara masina si ati murit, acel lucru se datoreaza faptului ca aveti prea multe aplicatii deschise, internetul se imparte in mai multe zone, texturile voastre nu sunt setate pe NORMAL sau pur si simplu nu aveti un sistem decent) atunci puteti chema un admin sa va ajute. In rest, aveti taxi si EMS la dispozitie sa faceti roleplay cu ei daca ramaneti fara masina in Paleto sau va loviti de un zid si zburati prin masina, murind.
 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

Despre noi

Suntem o comunitate aparuta in anul 2010 ce are ca scop sa prezinte si sa aduca in calculatoarele voastre socializare, competitie, public si foarte multa actiune. Alatura-te celor 200.000 de membri iar impreuna vom dezvolta cat mai mult termenul de 'comunitate'

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.